Dag 3: aankomst in Hongkong
Blijf op de hoogte en volg Joan
30 Juli 2022 | Hong Kong, Hongkong
Een sterk staaltje van controlezucht werd op dit vliegveld gedemonstreerd. In eerste instantie doet het nog prettig aan: goed georganiseerd werden we naar verschillende document- en qrcode controlepunten geleid. En werden we op duidelijke wijze naar de testlocaties begeleid. Maar gaandeweg bekruipt je toch het gevoel dat men hier wel heel vaak dezelfde documenten wenst te controleren en nogal wantrouwend tegenover het buitenlandse coronabeleid moet staan. En dus hebben we nog meer nieuwe verplichte documenten gekregen die op weg naar buiten ook tig keer gecheckt moeten worden. Terwijl de covidtest gewoon zo’n ordinaire zelftest van de drogist was!
Ruim twee uur na landing waren we nog niet langs de immigratiedienst en hadden we onze koffers ook niet. Daarvoor moesten we weer terug met het treintje naar de arrivalhal en helaas, de einddatum op Marga’s werkvisum klopt niet… Dat hadden we al doorgegeven thuis maar zou volgens het modellenbureau Quest geen probleem zijn. Raar vonden we dat en jawel, nu blijkt dat dit zeker aangepast moet worden. Anders moet ze 30 augustus al naar huis en dat was niet de bedoeling. Of ze verblijft hier daarna illegaal. Dat is al helemaal niet de bedoeling! Dus Quest geappt en ja dat gaan ze doen en ja dat komt in orde….
Door naar de koffers, die waren al voor ons van de band geplukt: groot voordeel van al het gedoe. Vervolgens op zoek naar de transfer naar het hotel. Dat was ook prima aangegeven. We kregen labels voor aan de koffers en moesten naar rij 9. Vanaf hier werden we als een kudde schapen in een kraal gedreven door mensen in beschermingskledij met maskers op. Wij kregen een eigen herder die erop moest toezien dat we niet zouden ontsnappen op weg naar de bus. En niet direct weer uit het hotel zouden proberen te vluchten!